de Helden van Homeros

Mannenkoor Hommeros roept op dit concert de helden uit de Ilias van de Griekse dichter Homeros terug tot leven, zoals u ze misschien nog kan herinneren uit de geschiedenislessen. Het verhaal van de Ilias speelt zich af rond het jaar 1240 voor Christus rondom de oude stad Troje, in het huidige Turkije, dat wordt belegerd door voorouders van de Grieken, de Achaeƫrs. Met duizenden schepen zijn de Grieken komen aanvaren om Helena, de vrouw van de Griekse vorst Menelaos terug naar huis te halen na haar ontvoering door Paris, zoon van de Trojaanse koning Priamos. Bloed, zweet en tranen vermengen zich tot een heldhaftige mix van mannelijkheid, waar, onder trompetgeschal, elke vrouwelijke kant verpletterd wordt. Erotiek en mannen worden bezongen op het slagveld van verlies en victorie.
Tekschrijvers Rens Morenski en Maarten Van Cappellen hebben elk episodes uit de Ilias omgezet naar aangrijpende Nederlandstalige teksten die op hun beurt door dirigent en componist Dirk De Nef en Michiel Verfaillie op muziek zijn gezet.
Deze muziek wordt afgewisseld met originele bewerkingen van hedendaagse volksliederen, zoals de Mosselsuite over Jan de Mosselman van Dirk De Nef.

Loading Map....

Datum/Tijd
02/02/2013
20:00 - 22:30

Location
Lessiuskapel

Category(ies) No Categories


Bookings

Bookings are closed for this event.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − = 40