Over ons

Op 15 februari 2009 verzamelden 14 mannen zich te Mechelen met één gezamenlijke passie: zingen. Een passie die ze overigens delen met de Griekse dichter en zanger Homeros (Ὅμηρος), die 3000 jaar geleden epische gedichten zoals de Ilias en de Odyssee schreef. Mits een kleine toevoeging van de letter ‘m’ wisten we het Franse ‘Homme’ (man) terug te vinden in deze naam. Dit behoeft geen verdere uitleg. Op het einde van onze naam is er een verwijzing naar Eros (Ερως), de God van de liefde en het schoonheidsverlangen, en de blinde passie voor iets of iemand. Eros wordt vaak afgebeeld als een kleine, naakte jongen met een krullebol, met gouden vleugeltjes op zijn rug en met een boog in zijn handen. Hij beschikte over magische pijlen. Als hij gouden pijlen met duivenveren afschoot op een mens of god, werden deze verliefd. Hij werd beschouwd als de mooiste God omdat hij bij de mens de mooiste gevoelens liet ontstaan. Eros verzacht zelfs de meest ongenaakbare karakters, maakt het leven mooier en geeft er zin aan.

Hommeros tracht in haar concerten muziek uit alle stijlperiodes tot leven te brengen en haar publiek daarmee te ontroeren. Hommeros heeft daarbij een bijzondere aandacht voor creaties van hedendaagse componisten zoals haar eigen dirigent Dirk De Nef.

Hommeros bracht de afgelopen jaren concerten onder andere in Antwerpen, Mechelen, Alden Biesen, Oudergem, Stekene, O-L-V-Waver en Aartselaar en trad eveneens op in een ochtendconcert op het festival “Feest in de luwte” te Strijtem.

En er staat nog meer op het programma. Hou dus zeker onze kalender in de gaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − = 14